Ukens Veteran: Land Rover er 70 år

70 år gammel Land Rover møter splitter ny

Land Rover tok i bruk 70 år med erfaring, da de utviklet nyeste Discovery, så hvordan klarer den seg mot en gammel Series One?

DOWNTON SHABBY: En Serie 1 er en sjelden klassiker som takler terreng nesten like godt som moderne biler. Land Rover Discovery er en bil som er like hjemme ute i terrenget som parkert foran Buckingham Palace. Foto: Luc Lacey
DOWNTON SHABBY: En Serie 1 er en sjelden klassiker som takler terreng nesten like godt som moderne biler. Land Rover Discovery er en bil som er like hjemme ute i terrenget som parkert foran Buckingham Palace. Foto: Luc Lacey Vis mer
Publisert

Del 1: S1 mot Discovery

Ved første øyekast kan det være vanskelig å finne to gatebruk-godkjente biler, som er mer forskjellige enn en enkel, sjarmerende, liten Land Rover Series One og en høyreist, luksuriøs og ekstremt tilstedeværende ny Discovery. På utseende er de som natt og dag.

Likevel har disse to en urokkelig forbindelse. Begge er den beste terrenggående bilen Land Rover kunne bygge for sine kunder, i sine respektive epoker. Det gjør dem egentlig til (foruten Mercedes sin Unimog) det beste på markedet, når det kommer til biler med terrengegenskaper / SUV, som den vanlige mann i gaten kan - og kunne - få kjøpt.

En tur til Eastnor Castle, hvor Land Rover driver med utviklingen av sine terrengvennlige biler og hvor begge biler kunne få stråle på hver sitt sett, var en passende måte å markere 70-års jubileet.

«Der ingen skulle tru at nokon kunne kjøre»

Med på turen ble også Roger Crathorne – som startet sin karriere i 1963, hos Land Rover. Han har blant annet hatt som arbeidsoppgave å hardteste alle nye modeller for selskapet, og i teorien pensjonerte han seg i 2014.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer