8-åringene du bør holde deg unna

Eier du en eldre Audi A4? Eller vurderer du å kjøpe en? Da skal du være klar over at faren for heft og plunder er store. Satser du på en eldre Toyota eller Subaru derimot, er risikoen for dyre verkstedbesøk særdeles lav.

Publisert
Sist oppdatert

Dette er blant konklusjonene man kan trekke etter å ha gjennomgått den svenske Bilprovningens kontroll av syv år gamle biler. Bilene, som stort sett er 1997-modeller, ble kontrollert i fjor, og resultatene som nå foreligger er interessant lesning.

Dårlige resultater for Audi

Et av merkene som kommer aller dårligst ut av undersøkelsen, er Audi. Blant annet viser det seg at hele 47 prosent av de dieseldrevne stasjonsvognutgavene av A4 ble underkjent. Dette er det nest svakeste resultatet i hele undersøkelsen. Også A6 gjør det svært dårlig og hadde det ikke vært for at Audi A3 gjør det brukbart, ville den svenske undersøkelsen vært en ren katastrofe for det tyske prestisjemerket.

Katastrofe for Caravelle

Heller ikke konsern-fetter Volkswagen har grunn til å være stolt over denne statistikken. Blant annet måtte hele 48 prosent av de svenske Caravelle-eierne som ble kontrollert finne seg i dommen "underkjent". Også mange andre Volkswagen-modeller hadde flere feil enn gjennomsnittet.

Kvalitetsproblemer hos Renault

Franske Renault hadde åpenbart også store kvalitetsproblemer i 1997. Kun kombi-utgaven av Laguna oppnådde bedre resultater enn gjennomsnittet. Alle de andre Renault-modellene gjør det svakt, ikke minst modellene Twingo, Clio og 19.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer