Tyveri med bilens nøkkel

8 av 10 opp­bevarer bilnøkkelen feil

I fjor ble det stjålet over 3.000 biler i Norge – de fleste med bilens egen nøkkel.

PASS PÅ NØKKELEN: Du ville neppe lagt 400.000 kroner på kommoden rett innenfor ytterdøra i huset. Men det er i virkeligheten det mange gjør når de legger bilnøkkelen lett tilgjengelig for tyver.
PASS PÅ NØKKELEN: Du ville neppe lagt 400.000 kroner på kommoden rett innenfor ytterdøra i huset. Men det er i virkeligheten det mange gjør når de legger bilnøkkelen lett tilgjengelig for tyver. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åtte av ti oppbevarer bilnøkkelen feil, viser en fersk undersøkelse fra svenske Støldskyddsföreningen.

En undersøkelse gjort av Norstat for If i Norge i 2011, viste noe av det samme: Den gang sa 27 prosent at de oppbevarer bilnøkkelen på bordet i gangen eller ved utgangsdøra hjemme, og 30 prosent at de oppbevarer bilnøkkelen i et eget nøkkelskap hjemme. 24 prosent sa at bilnøkkelen blir værende i lomma eller i veska.

- Vi kjenner oss godt igjen i disse tallene. Folk ser på bilnøkkelen som et verktøy og ikke en verdigjenstand, sier kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If forsikring til Dinside.

- De fleste moderne biler har svært gode systemer som sikrer mot tyveri. De er vanskelige å starte uten nøkkel. Når vi får inn meldinger om tyveri, er det derfor ofte bilens egen nøkkel som er brukt, forklarer han.

- Glem nøkkelskapet

Clementz mener derfor at bilnøkkelen bør oppbevares som en verdigjenstand - ikke i nøkkelskapet eller på kommoden rett innenfor ytterdøra.

- Gjør du det blir det enkelt for tyvene å finne den, dersom de bryter seg inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer