Bedrøvende resultat

8 av 10 stikker av når de bulker

Nordmenn gir blaffen i varslingsplikten.

LITEN SKADE - HØY KOSTNAD: En tilsynelatende liten skade kan koste veldig mye penger. Ofte er det store skader bak plasten som ofte spretter på plass igjen. Foto: Rune M. Nesheim
LITEN SKADE - HØY KOSTNAD: En tilsynelatende liten skade kan koste veldig mye penger. Ofte er det store skader bak plasten som ofte spretter på plass igjen. Foto: Rune M. Nesheim Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En landsdekkende undersøkelse som YouGov har gjennomført for forsikringsselskapet If, viser at nordmenn ofte stikker av når de bulker andre parkerte biler.

1007 personer fra hele landet er intervjuet i undersøkelsen.

54 prosent av de som har opplevd å få skade fra andre biler mens bilen sto parkert, sier at bilisten hadde stukket uten å legge igjen kontaktinformasjon - og hørte heller ikke noe i etterkant.

25 prosent av de spurte oppdaget ikke skaden før senere og hadde dermed heller ikke mottatt kontaktinfo fra synderen.

- Tallene er praktisk talt uendret fra en tilsvarende undersøkelse som If gjennomførte i 2009, sier informasjonssjef Sigmund Clementz i If.

- Det er nedslående å se at vi nordmenn ikke har blitt flinkere på dette feltet. Når bilister melder inn slike bulker til skadebehandlerne hos oss, er de nesten mer moralsk forarget over at noen bare stakk av enn ergerlig på at de fikk selve skaden, sier han.

Parkeringsskader er en av de vanligste skadene som kommer inn til forsikringsselskapene.

Din plikt å melde fra

Det står klart og tydelig i vegtrafikklovens paragraf 12 at: " De som er innblandet i trafikkuhell, har gjensidig plikt til å oppgi navn og adresse. Fører av kjøretøy skal også oppgi eierens navn og adresse og i tilfelle motorvognens kjennemerke."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer