806: Helt ny motorrekke

Fram mot år 2000 skal hele motorrekka til Peugeots flerbruksbil 806 skiftes ut. To av de nye motorene er klare, og prosessen begynner i april/mai i 1999. 806 har også blitt pusset litt på ellers, og 1999-utgaven fremstår med små endringer på karosseri og kupé.

806: Helt ny motorrekke
Publisert

De eksteriørmessige endringene består stort sett i en endret grill og nye frontlykter. 806 kommer i tre utstyrsvarianter, og utover 1999 vil 806 bli tilgjengelig med flere nye motorer. To av de er klare: en 2-liters diesel-motor på 110 hestekrefter, og en 2-liters bensinmotor på 132 hestekrefter. Begge disse ligger midt i mellom de motoralternativene som eksisterer for 806 i dag.

Alle skal skiftes ut

Fra importøren får vi vite at dagens motorrekke vil være gyldig til mars/april neste år, men at de da begynner utskiftningen. På sikt skal alle dagens motorer ut av rekka, og nye inn. I tillegg til de ovennevnte nye motorene, sies det fra importøren at det sannsynligvis vil komme et bensin- og et diesel-alternativ til, slik at 806 blir tilgjengelig med to dieselmotorer og to bensinmotorer.

Diesel til våren

Den nye dieselmotoren ventes til landet rundt april/mai til neste år. Det blir en 2-liter på 110 hester, noe som plasserer den mellom de to allerede eksisterende diesel-motorene for denne flerbruksbilen; 1,9-literen på 92 hester, og 2,1-literen på 110 hester.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer