9-3 Viggen: Lynende svenske

Med jagerflyet som forbilde, og "lynet" som idol, får bilen mye å leve opp til. 9-3 Viggen er sportsutgaven av 9-3. Med luftige ord og uttrykk som "aerodynamisk utseende, lavere luftmotstand, og interiør med en påtakelig cockpit-følelse" skal bilen friste kjøreglade.

Publisert

Hvorvidt påstanden fra produsenten om cockpit-følelsen medfører riktighet eller ikke, er noe vi verken kan bekrefte eller avkrefte på nåværende tidspunkt. Bilen er ikke ventet til Norge før til høsten, etter å ha blitt presentert for første gang på bilutstillingen i New York i slutten av mars.

Rask som et jagerfly?

Hva kan vi så forvente av ytelser fra en bil, hvis forbilde er et jagerfly? Under panseret på Viggen sitter en 2,3-liters turbomotor. Maksimalt dreiemoment er på 342 Nm, og dette holder seg på sitt maksimale nivå fra 2.500 til 4.000 omdreininger i minuttet. Kombinert med 225 hester som viser sine maksimale krefter ved 5.500 omdreininger, har Viggen en toppfart på 250 kilometer i timen, og en akselererer fra 0-100 kilometer i timen på 6,8 sekunder. Dette er like kjapt som det for eksempel BMW Z3 2,8 bruker på samme prestasjon.

Viggen=lyn

"Viggen" er svensk for "lyn", og det er jo nettopp dette navnet Saab har brukt på jagerflyet fra Saab’s flydivisjon.. 9-3 Viggen har fått sitt eget varemerke, som er et gult og blått delta-formet symbol som skal minne om jetflyets delta-formede vinge. Dette lynende symbolet er plassert flere steder på bilen; over sideblinklysene, på dørtersklene -- og på seteryggene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer