9-5 Estate: Staselig Saab

20 år har gått siden Saab sist hadde en stasjonsvogn på modellprogrammet. Til høsten vises den. Sent, men godt!

9-5 Estate har et karakteristisk og kraismatisk design.
9-5 Estate har et karakteristisk og kraismatisk design. Vis mer
Publisert

Nok en gang har nordmannen Einar Johan Hareide hatt hovedansvaret for et vellykket bildesign. Saab 9-5 sedan har unektelig hatt en egen karakter, en karakter som bare blir forsterket av det særpregede designet på stasjonsvognen.

Bilen vises første gang for publikum under den internasjonale bilutstillingen i Paris i September, og de første eksemplarene av bilen vil leveres til norske kunder i begynnelsen av neste år.

Fleksible løsninger

Foreløpig er lite kjent om bilens tekniske data og detaljer, men det er på det rene at bilen vil få et meget fleksibelt bagasjerom, med blant annet et bagasjeromsgulv som kan trekkes ut for å lette innlastingen (samme løsning som i BMW 5-serie stv.). Bilan kan dessuten leveres med en tredje, bakovervendt seterad - en løsning som også leveres til Volvo V70, Renault Laguna og Peugeot 406.

Den nye stasjonsvognen blir tilgjengelig med samme motorer som sedanen, en 2,0-liter med 150 hk, en 2,3-liter med 170 hk og en 3,0-liter V-6 med 200 hk. Samtlige motorer har turbo.

"Estate" kaller Saab sin stasjonsvogn - et lite spark i siden til erkerivalen Volvo sine "herregårdsvogner". Om Estate blir like populær som herregårdsvognen gjenstår selvfølgelig å se. Med et karismatisk utseende har den alle forutsetninger for å hevde seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer