Corona-stopp for kontroller

93 % færre i promillekontroll

Fare for coronasmitte har ført til langt færre promillekontroller.

LANGT FÆRRE I PROMILLEKONTROLL: Nå blir det kun tatt kontroll dersom det er mistanke.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / NPK
LANGT FÆRRE I PROMILLEKONTROLL: Nå blir det kun tatt kontroll dersom det er mistanke. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / NPK Vis mer
Publisert

I juni og juli i år kontrollerte Utrykningspolitiet 7043 sjåfører i ruskontroller. Det er 93 prosent færre enn i samme periode i fjor.

Det viser tall NRK har fått tilgang til. I fjor ble 106.311 sjåfører kontrollert for rus i juni og juli.

Kun ved mistanke

– Nå sjekker vi kun der vi har grunn til å tro, eller der det er mistanke om rus inne i bildet. Derfor er det en voldsom tilbakegang i antall kontrollerte, sier assisterende UP-sjef Steven Hasseldal.

Tilfeldige promillekontroller langs veien ble stanset da coronatiltakene ble iverksatt i mars. Fem måneder senere gjennomfører fortsatt ikke politiet tilfeldige promillekontroller.

I de to sommermånedene i år har Utrykningspolitiet tatt 435 personer for ruspåvirket kjøring. Det er 14 prosent færre enn de 503 som ble tatt i samme periode i fjor.

Hesseldal sier de fortløpende vurderer om de skal gjenoppta de tilfeldige promillekontrollene igjen i lys av smittesituasjonen.

- Ikke bra

Den frivillige organisasjonen MA - Rusfri Trafikk er naturlig nok ikke fornøyd med utviklingen. Generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen håper UP endrer rutinene slik at antall kontroller kommer tilbake på et normalt nivå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer