Billigste bilforsikring

Å endre kjørelengden kan spare deg for tusenlapper

Én av fem bileiere kjører mindre enn det de betaler forsikring for. Sjekker du kjørelengden kan du spare opptil et par tusenlapper.

BETALER MER ENN VI MÅ: Norske bilister bulket for 8,9 milliarder kroner i 2017, men 20 prosent av oss betaler mer enn nødvendig i forsikring. Foto: Rune Korsvoll
BETALER MER ENN VI MÅ: Norske bilister bulket for 8,9 milliarder kroner i 2017, men 20 prosent av oss betaler mer enn nødvendig i forsikring. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har nok lagt merke til fakturaen på bilforsikringen i år har blitt dyrere. Det har den blitt av en meget god grunn. En av Norges største aktører på bilforsikring, If, har imidlertid analysert sine kundedata, og kommet fram til at rundt 20 prosent av kundene betaler for flere kilometer enn det de kjører i virkeligheten.

Disse kundene kunne med fordel justert oppgitt kjørelengde til et lavere nivå. For en helt gjennomsnittlig forsikringskunde, med for eksempel en fire år gammel VW Golf, utgjør dette en årlig redusert premie på mellom 800 og 1.100 kroner.

- Dette viser at det er smart å gå gjennom forsikringene sine. Da kan du både avdekke eventuelle mangler, men også spare penger på dekning du ikke har behov for, sier informasjonsdirektør Jon Berge i If til Dinside.

Kan spare enda mer

I dette eksempelet har If brukt en 50 år gammel sjåfør med full bonus, bosatt i en norsk by. Har du dyrere bil eller lavere bonus vil besparelsen på å redusere den årlige kjørelengden bli enda høyere. Besparelsen er nemlig en prosentvis andel av totalpremien du har. For mange kan en sjekk av kilometerstanden derfor betyr flere tusenlapper spart årlig på bilforsikringen, ifølge If.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer