Å trimme el-sykkelen kan ende i milliongjeld

Skjer det en ulykke, er det du som får skylda.

HØY FART: Bryter du fartsgrensen og forårsaker en ulykke med el-sykkel, kan en trimmet motor koste deg dyrt. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
HØY FART: Bryter du fartsgrensen og forårsaker en ulykke med el-sykkel, kan en trimmet motor koste deg dyrt. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Salget av el-sykler har den siste tiden skutt i været, og for noen har det også ført til kreative løsninger for å gjøre det praktiske fremkomstmiddelet enda raskere.

Men visste du at det kan være ulovlig, og kan koste deg dyrt hvis du forårsaker en ulykke?

- Har du brutt reglene, kan det gå utover forsikringsoppgjøret ditt. Hvis det er en sammenheng mellom lovbruddet og ulykkesårsaken, kan du få en avkortning i forsikringsutbetalingen, forklarer informasjonsdirektør Jon Berge i If Skadeforsikring til Dinside.

LES OGSÅ: Lag din egen elsykkel

Blir fort rådyrt. Millionsummer

Videre forteller Berge at du kan tape penger hvis det dreier seg om ulykker med andre involverte som er forårsaket av fart, eller hvis du faller av sykkelen i stor fart.

- Du risikerer ikke bare å skade deg selv, men også andre. Skulle du være så uheldig å påføre andre alvorlige personskader, kan du ende opp med å skylde millionsummer som forsikringen din ikke dekker, understreker han.

Berge forteller om både forsikringstilfeller hvor kundene har kjørt på andre og skadet seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer