A190: Sporty toppmodell

Mye har vært sagt og skrevet om Mercedes-Benz sin lille baby A-klasse, men ordet sportslig har ikke blitt brukt hyppig. Mercedes-Benz A190 vil forandre det.

A190: Sporty toppmodell
Publisert

Man kan si hva man vil om Mercedes-Benz A-klasse, men noen sportsbil har den aldri vært. Selv ikke A160, den hittil sterkeste utgaven med 102 hestekrefter, har vært i nærheten av å få nakkehårene til å reise seg og adrenalinet til å pumpe.

Sterkere

En annen historie blir det når Mercedes kommer med A190 i juni. At den er sterkere enn A160 overrasker vel neppe, men at de ellers så konservative gubbene hos Mercedes utstyrer bilen med en tettsteget sportsgearkasse skulle gi en viss pekepinn om at denne bilen er egnet til mer enn å hente unger i barnehaven og frakte bæreposer fra super’n.

Sportsgearkasse

Det underbygges til en viss grad også av prestasjonene. For den firesylindrede motoren med et slagvolum på 1,9 liter rister av seg 125 hestekrefter og leverer et dreiemoment på 180 Nm ved 4.000 omdreininger i minuttet. Akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen går unna på 8,8 sekunder mens toppfarten er 198 kilometer i timen. Av ren hypotetisk interresse kan vi også nevne at akselerasjonen i fjerde gear fra 60 til 120 kilometer i timen går unna på 13,3 sekunder. Sammenliknet med A160 er det fem sekunder raskere...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer