A3 med 5 dører

A3 har hittil kun vært tilgjengelig med tre dører. Nå ønsker Audi å kapre flere kundegrupper og utstyrer A3 med to ekstra dører.

A3 med 5 dører
Publisert

Med denne femdørs-muligheten ønsker Audi spesielt å nå ut til kvinner og unge familier, som nok er de største kundegruppene for småbiler som denne. Femdørs-utgaven er ventet til Norge rundt mai/juni i år.

Og dette er nok smart av Audi - markedet for 3-dørs kombikupeer er svært lite, og tendens i det Europeiske marked er at stadig færre etterspør 3-dørs kombier.

Endringer

Bortsett fra de ekstra dørene kan vi ikke vente oss de helt store forandringene på femdørsutgaven i forhold til tre-dørs-utgaven, når den kommer til Norge på forsommeren, -- hvis det da ikke kommer andre endringer på A3 innen den tid. Men inntil videre må vi altså nøye oss med de nye dørene. Hvor mye de kommer til å koste, er ikke fastsatt ennå, men det blir nok snakk om et standard prispåslag over hele femdørs-rekken.

Motoralternativene

A3 med fem dører vil få de samme motoralternativene som det allerede finnes på tredørs-modellene, det vil si tre bensinmotorer og to diesel-alternativer. Bensinmotorene er 1,6 liter med 100 hk, 1,8 med 125 hk og 1,8T med 150 hk. Dieselalternativene er to 1,9-litere med enten 90 eller 110 hk. De forskjellige motoralternativene blir ikke alle tilgjengelige ved introduksjonen, -- hvilke som kommer først og sist er ikke klart ennå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer