A4, Kuga og Superb knust

Både nye Audi A4, Ford Kuga og kommende Skoda Superb oppnådde fem stjerner hos Euro NCAP.

Publisert
Sist oppdatert

Kommende Skoda Superb var bilen som gjorde det aller best av de syv bilene som nylig er kollisjonstestet av Euro NCAP. Superb, som lanseres her i landet i september, oppnådde full score i både sidekollisjonstesten (16 poeng) og stolpetesten (2 poeng). I tillegg ble Superb tildelt 15 av 16 poeng i frontkollisjonstesten, noe som sammen med to beltevarslerpoeng ga 35 sammenlagtpoeng og fem solide stjerner.

Audi A4

Audi A4
Audi A4 Vis mer

A4, Kuga og Superb knust

  1. Store bilder av de testede bilene
Ford Kuga
Ford Kuga Vis mer
Skoda Superb
Skoda Superb Vis mer
Hyundai i10
Hyundai i10 Vis mer
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter Vis mer


Nye Audi A4 gjorde det nesten like godt, men måtte nøye seg med 14 av 16 poeng i fronttesten. Med 34 poeng totalt var imidlertid den femte stjernen trygt ombord.

Ford Kuga

Folke-SUVen Ford Kuga oppnådde også full score i side- og stolpetestene, men måtte nøye seg med 13 poeng i fronttesten. Takket være to beltevarslerpoeng fikk imidlertid Kuga 33 poeng sammenlagt og klarte dermed akkurat den femte stjernen.

Seat Ibiza

Også den nye Seat Ibiza, som for tiden ikke markedsføres aktivt her i landet, gjorde det meget godt. Ibiza ble tildelt 34 poeng og fem solide stjerner.

Berlingo, i10 og Transporter

De tre andre bilene - nye Citroën Berlingo (27 poeng), Hyundai i10 (26) og Volkswagen Transporter (27) - måtte nøye seg med fire stjerner. Sistnevnte, som forøvrig også er å finne i personbilutgavene Caravelle og Multivan, gjorde det imidlertid skandaløst dårlig i påkjørseltesten, som viser hvordan de testede bilene skader og lemlester fotgjengere. Transporter fikk kun 3 av 36 oppnåelige poeng og endte dermed opp med én særdeles svak stjerne.

Hyundai i10 snillest

Også Citroën Berlingo er relativt brutal mot fotgjengere og endte kun opp med 10 poeng. 10 poeng er imidlertid akkurat nok til å oppnå to av fire oppnåelige stjerner. Audi A4 og Skoda Superb ble tildelt henholdsvis 14 og 18 poeng, noe som også gir to stjerner. Seat Ibiza (19 poeng), Ford Kuga (20) og Hyundai i10 (21) er de snilleste av bilene som ble testet i denne omgang og ble belønnet med tre påkjørsel-stjerner hver.

Brukbar barnebeskyttelse

Samtlige testede biler beskytter barn i barnesete relativt godt og endte opp med mellom 37 (Hyundai i10) og 41 (Audi A4) poeng. Det betyr at alle endte opp med fire av fem oppnåelige "barnestjerner" i denne øvelsen, hvor det maksimalt tildeles 60 poeng.

  • Store bilder av de testede bilene finner du her.
  • Her finner du samtlige Euro NCAP-resultater og grundige forklaringer av testprosedyrer og poengsystemer:

  • De sikreste bilene: Full oversikt
  • De sikreste bilene for barn: Full oversikt

  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer