A4, Kuga og Superb knust

Både nye Audi A4, Ford Kuga og kommende Skoda Superb oppnådde fem stjerner hos Euro NCAP.

Publisert
Sist oppdatert

Kommende Skoda Superb var bilen som gjorde det aller best av de syv bilene som nylig er kollisjonstestet av Euro NCAP. Superb, som lanseres her i landet i september, oppnådde full score i både sidekollisjonstesten (16 poeng) og stolpetesten (2 poeng). I tillegg ble Superb tildelt 15 av 16 poeng i frontkollisjonstesten, noe som sammen med to beltevarslerpoeng ga 35 sammenlagtpoeng og fem solide stjerner.

Audi A4

Nye Audi A4 gjorde det nesten like godt, men måtte nøye seg med 14 av 16 poeng i fronttesten. Med 34 poeng totalt var imidlertid den femte stjernen trygt ombord.

Ford Kuga

Folke-SUVen Ford Kuga oppnådde også full score i side- og stolpetestene, men måtte nøye seg med 13 poeng i fronttesten. Takket være to beltevarslerpoeng fikk imidlertid Kuga 33 poeng sammenlagt og klarte dermed akkurat den femte stjernen.

Seat Ibiza

Også den nye Seat Ibiza, som for tiden ikke markedsføres aktivt her i landet, gjorde det meget godt. Ibiza ble tildelt 34 poeng og fem solide stjerner.

Berlingo, i10 og Transporter

De tre andre bilene - nye Citroën Berlingo (27 poeng), Hyundai i10 (26) og Volkswagen Transporter (27) - måtte nøye seg med fire stjerner. Sistnevnte, som forøvrig også er å finne i personbilutgavene Caravelle og Multivan, gjorde det imidlertid skandaløst dårlig i påkjørseltesten, som viser hvordan de testede bilene skader og lemlester fotgjengere. Transporter fikk kun 3 av 36 oppnåelige poeng og endte dermed opp med én særdeles svak stjerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer