A6 Avant: Sikker vinner

Audi A6 Avant er en dyr bil i Norge, og nettopp derfor er utbredelsen imponerende. Den nye modellen er sikkert plassert i den eksklusive klassen.

Publisert
Sist oppdatert

BARCELONA (DinSide Motor): Og selv om A6 er dyr, oppleves den som rimelig i forhold til konkurrentene, spesielt Mercedes-Benz E-klasse og BMW 5-serie. Det er kun Volvo V70 som minner oss på at Audi A6 tross alt ikke er en billig bil.

Mest interessant er kanskje at du kan få en A6 Avant med tilstrekkelig dieselkraft fra 458.000 kroner, og at den med en fin V6-motor, som leverer 177 hestekrefter hvis du fyller bensin på tanken, starter på 489.000 kroner. Sistnevnte kan også leveres med firehjulsdrift.

Viktigste A6

Avant er det mange som har ventet på. Litt sportsligere i formen, og kanskje litt mindre stasjonsvognpreget enn forgjengeren, vil A6 Avant treffe godt i Norge. Den norske importøren regner med at de vil kunne selge 1.100 eksemplarer i år, og sett i sammenheng med en prognose på 500 vanlige A6 ser man lett at A6 Avant er den viktigste versjonen.

For de fleste er det nok også mest naturlig å tenke på Avant-utgaven når A6 nevnes. Audi har med sine Avant-modeller gjort stasjonsvogner mer attraktive også for de som er opptatt av linjelekre biler. Spesielt for A6 i Tyskland er for eksempel en stasjonsvognandel på 50 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.