A6-prisene klare

Drømmer du om nye Audi A6? Da må du belage deg på å bla opp minimum 420.000 kroner. Dette er den nye inngangsbilletten til A6-eierskap.

Publisert
Sist oppdatert

Sedan-utgaven av nye Audi A6, som vil bli lansert allerede i mai, har vokst i alle retninger og vil dermed by på enda mer plass enn den utgående utgaven. Også utstyrsnivå og finish vil være bedre i nye Audi A6, noe som skulle tilsi økte priser.

Men nye Audi A6 blir faktisk ikke dyrere. For eksempel vil en A6 med 2,4-liters V6-motor koste nøyaktig de samme som dagens utgave; 450.300 kroner.

Småmotorer forsvinner

Likevel vil inngangsprisen øke. Dette har sammenheng med at de minste motorene forsvinner. Dette gjelder blant annet 2,0-literen og den turboladede 1,8-literen. Med disse motorene under panseret koster A6 i dag henholdsvis 382.000 og 395.000 kroner. Billigste bensinalternativ vil heretter bli den overnevnte 2,4-literen, som altså har en startpris på 450.300 kroner. Dermed øker inngangsprisen med hele 68.000 kroner hvis du insisterer på bensinmotor.

2,0 TDI: 140 hestekrefter

Dagens rimeligste dieselalternativ heter 1.9 TDI og yter 130 hestekrefter. Også dette motoralternativet forsvinner, til fordel for den nye 2,0-literen vi kjenner Audi A3, Volkswagen Golf og Volkswagen Touran. Fordi den nye 2,0-literen har større slagvolum og 10 ekstra hestekrefter, stiger inngangsprisen fra 402.000 til 420.000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer