Adrenalin-rush fra Ford

USAs mest solgte bil er en Ford Pick-Up - F-150 selges i nær en million eksemplarer i året! Den "galskapen" på hjul vi kan beskue her har sannsynligvis som formål å bakke opp med en image-forsterking for at suksessen skal fortsette.

Publisert
Sist oppdatert

Ford hevder selv at de besøkende på årets bilutstilling i New York, som åpner i disse dager, fikk seg en solid støkk da de fikk se Adrenalin, som Ford betegner som verdens første høy-ytelses SUT (Sport Utility Truck).

Sportslig familie-lastebil!

Det er ikke småtterier å hevde at man skaper en helt ny nisje i markedet, men det er altså det Ford sier de kommer til å gjøre når Sport Trac Adrenalin skal komme i salg i 2007. Ifølge Ford kommer Ford Sport Trac Adrenalin (som forøvrig ikke er noe nytt navn i Ford-sammenheng) til å kombinere de beste egenskapene i Ford SVT F-150 Lightning og Ford Explorer Sport Trac for å bevare entusiastenes krav om ytelser i kombinasjon med funksjonalitet. Bilen har, i motsetning til F150 Lightning, som er bakhjulsdrevet, firehjulsdrift, og kommer attpå til med Fords første sekstrinns automatkasse.

Plass og krefter

I forhold til Explorer Sport Trac, som kom i år 2000 og som skapte "SUT-kategorien", har denne Adrenalin 30 prosent større lastekapasitet. Den har fire fullverdige dører og møblementet består av fire bøtteseter. Ytelsene burde være tilstrekkelige for de fleste. Bilen drives fremover av en 4,6 liters V8-motor, utstyrt med en kompressor, som utvikler 390 hestekrefter og 530 newtonmeter i dreiemoment.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer