Taklast bil

Advarer: – Tre viktige begrensninger

Sjekk dette før du pakker skiboksen til bilferien.

BILFERIE: Det er viktig å pakke bilen riktig, Ifølge NAF er usikret bagasje ofte årsaken til alvorlige personskader i trafikkulykker. Video: NAF Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fellesferien er godt i gang og som i fjor er det mange nordmenn som begir seg ut på biltur for å utforske Norge eller tar turen rundt i Europa.

Skal du på bilferie er det viktig å pakke godt og riktig. Vi har tidligere omtalt hvordan løse gjenstander i bilen kan treffe deg med flere hundre kilo, ifølge NAF. Derfor bør bagasje sikres godt før bilferien starter.

Trenger du litt ekstra plass og velger å pakke i skiboksen, må du også være klar over at det også har sine begrensninger. Ifølge en undersøkelse utført av Norstat på vegne av NAF, er det få som vet hvor mye taklast de kan ha på sin bil.

Én tredel av mennene og nærmere halvparten av kvinnene i undersøkelsen, svarte at de ikke er kjent med hvor mye taklast de kan ha på sin bil.

– Kjønnsforskjellene er én ting, men det er tydeligvis lav kunnskap om hvor mye man kan pakke på taket av bilen når man skal på sommerferien.

– Folk må huske at det er ikke ubegrenset hva man kan pakke på taket. Laster du for tungt i skiboksen eller på takstativet kan det gå på trafikksikkerheten løs, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer