Advarer bilister

Fredag morgen er det ventet kø inn mot Oslo på E18.

Statens vegvesen advarer mot kø på E18 inn mot Oslo fra fredag morgen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til helga flyttes trafikken i østgående E18-løp ved Strand i Bærum over i ny trasé, noe som trolig vil føre til kø.

Arbeidet med å bygge den midlertidige østgående E18-traseen er nå ferdig. Fredag starter arbeidet med å knytte gammel og ny vei sammen, og da snevres veien inn over en strekning på rundt 700 meter.

Det innebærer at kollektivfeltet forbi Strand/Holtet stenges fra fredag morgen, opplyste Statens vegvesen tirsdag denne uka.

- Dette vil særlig kunne skape ekstra kødannelse inn mot Oslo fredag morgen. Jeg oppfordrer derfor alle som har mulighet til å reise kollektivt, sykle eller ha hjemmekontor fredag 14. oktober, sa byggeleder Hege Gran-Henriksen.

Fredag morgen like før klokka 07.00 opplyser trafikkoperatør Hans Are Dal at det ennå ikke har dannet seg lange køer på E18.

- Veiarbeidet har ikke gjort de store utslagene ennå. Det er litt tidlig. Man skal ikke se bort fra at det kan komme kø i løpet av morgenen. Det er klart at jo ferre som tar oppfordringen til å la bilen stå fredag morgen, jo lettere går det framover, sier han.

Arbeidene inngår i byggingen av etappe 1 av Vestkorridoren mellom Fornebukrysset og Ramstadsletta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.