Advarer bilister

Fredag morgen er det ventet kø inn mot Oslo på E18.

Statens vegvesen advarer mot kø på E18 inn mot Oslo fra fredag morgen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til helga flyttes trafikken i østgående E18-løp ved Strand i Bærum over i ny trasé, noe som trolig vil føre til kø.

Arbeidet med å bygge den midlertidige østgående E18-traseen er nå ferdig. Fredag starter arbeidet med å knytte gammel og ny vei sammen, og da snevres veien inn over en strekning på rundt 700 meter.

Det innebærer at kollektivfeltet forbi Strand/Holtet stenges fra fredag morgen, opplyste Statens vegvesen tirsdag denne uka.

- Dette vil særlig kunne skape ekstra kødannelse inn mot Oslo fredag morgen. Jeg oppfordrer derfor alle som har mulighet til å reise kollektivt, sykle eller ha hjemmekontor fredag 14. oktober, sa byggeleder Hege Gran-Henriksen.

Fredag morgen like før klokka 07.00 opplyser trafikkoperatør Hans Are Dal at det ennå ikke har dannet seg lange køer på E18.

- Veiarbeidet har ikke gjort de store utslagene ennå. Det er litt tidlig. Man skal ikke se bort fra at det kan komme kø i løpet av morgenen. Det er klart at jo ferre som tar oppfordringen til å la bilen stå fredag morgen, jo lettere går det framover, sier han.

Arbeidene inngår i byggingen av etappe 1 av Vestkorridoren mellom Fornebukrysset og Ramstadsletta.

Ved 09.15-tiden fredag morgen forteller trafikkoperatør Hans Are Dahl, at trafikkavviklingen har gått greit.

- Det er nok mange som har tatt kollektivtrafikk eller hjemmekontor. Trafikktoppen var ved 08.30-tiden, men det har ikke vært mye køer å snakke om, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer