Statens vegvesen

Advarer: - Gebyr på 5000

Ikke prøv deg på denne løsningen.

PASS PÅ: - Noen velger dette som en billig løsning, helt til de møter oss og får et gebyr på 5000 kroner, forteller Andre Bjørnsen i Statens vegvesen. Foto: Terje Pedersen / NTB
PASS PÅ: - Noen velger dette som en billig løsning, helt til de møter oss og får et gebyr på 5000 kroner, forteller Andre Bjørnsen i Statens vegvesen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september i fjor lanserte Statens vegvesen en selvbetjeningsløsning som skal gjøre det enklere for eiere av sesongkjøretøy å av- og påregistrere kjøretøyet.

Med den nye løsningen kan man beholde skiltene på, men likevel av- og påregistrere bilen, bobilen, mopeden, motorsykkelen eller snøscooteren på nett. Det framfor et fysisk møte på trafikkstasjonen for å hente og leveres skiltene.

FLATT BATTERI: Framover vil nok mange bilister oppleve at de ikke får start på bilen, da kan det være lurt å ha dette trikset på lur. Video: Rune Korsvoll. Vis mer

Nå kan det virke som noen tror de kan lure Statens vegvesen med å beholde skiltet på, selv om bilen er blitt avskiltet med hjelp av selvbetjeningsløsningen.

- Noen velger dette som en billig løsning, helt til de møter oss og får et gebyr på 5000 kroner, forteller Andre Bjørnsen i Statens vegvesen til Sandefjords Blad.

Han forteller videre at på kontroller blir bilene filmet og skiltene lest, så veivesenets dataprogram vil fort finne ut om du har prøvd å lure deg unna.

- Vi filmer bilene og leser av skiltene, vårt dataprogram gir oss informasjon om det er ubetalt forsikring, mangler EU-kontroll, eller om bilen er avskiltet selv om skiltet er på. Det er nemlig sånn at man kan avskilte bilen selv på nett, sier han videre.

Når kjøretøyet avregistreres, blir også forsikringen automatisk sagt opp. Så for å unngå en blemme, må eier ta kontakt med forsikringsselskapet sitt om kjøretøyet fortsatt skal være forsikret mens det er avregistrert.

Før kjøretøyet kan påregistreres og brukes på veien, må eier uansett tegne ny forsikring, meldte Vegvesenet tidligere i en pressemelding.