Advarer: Ikke gå i km-fella

Kjører du mer enn det som er avtalt, kan det bli dyrt dersom du får en skade.

PASS PÅ: Kjørelengden kan ha konsekvenser både for forsikringen og garantien. Foto: NTB scanpix
PASS PÅ: Kjørelengden kan ha konsekvenser både for forsikringen og garantien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NAF og forsikringsselskapene advarer bileiere:

Mange har kanskje kjørt mer enn normalt i løpet av hjemmesommeren - og kan stå i fare for å kjøre mer enn de har dekning for i forsikringen.

Du bør også passe på kilometertelleren i forhold til garantien på bilen.

Kilometerstand og forsikring

Både Norges automobil-forbund (NAF) og forsikringsselskapene går nå ut og advarer bileiere som bruker bilen mer enn vanlig i år for å unngå smitte - i tillegg til at de kanskje har brukt den til sommerens feriereiser.

– Bruker du vanligvis ikke bilen i jobb eller på ferie, er det fort gjort at du kommer til å kjøre lenger enn det du har avtalt, sier Nils Sødal, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

– Sjekk derfor kilometerstanden nå etter sommerferie og høstferie, og se om du trenger å øke kjørelengden, fortsetter han.

Risikerer avkortning

Alle har avtalt kjørelengde med forsikringsselskapet sitt, og det er du selv som velger hvilken kjørelengde som passer best for deg og din bilbruk.

Kjører du over det du har avtalt, kan du risikere at det blir dyrt. Får du en skade vil erstatningen kunne reduseres, og det kan bli kostbart hvis skaden er omfattende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer