Trafikk i vinterferien 2021:

Advarer: Ikke reis fredag!

Ypperlig vintervær fører til mye trafikk på veiene i ferien. Derfor oppfordres bilistene til å unngå avreise fredag.

SPÅR MYE KØ: Fredag spås det at mange vil starte vinterferien - og da vil sjansen for kø bli veldig stor. Foto: Fremtind
SPÅR MYE KØ: Fredag spås det at mange vil starte vinterferien - og da vil sjansen for kø bli veldig stor. Foto: Fremtind Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Vinterferietrafikken er vanskelig å forutsi i år, fordi pandemien påvirker folks reisemønster. Men som vanlig er det nok lurt å velge andre reisetidspunkter enn fredag ettermiddag, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

Og nå som mange er på hjemmekontor, har flere mulighet til å være på hytta hele uka. Men med strengte grenser og ypperlig skiføre i store deler av landet ser det ut til å bli stor trafikk under årets vinterferie.

Er du i tvil om hvilke ferieregler som gjelder nå - kan du klikke på den første lenka under artikkelen.

Spår mye trafikk

Fremtind har de siste fire årene registrert egne kjøredata for sine forsikringstakere. De viser at de store trafikkmengdene på fredager starter allerede i 12-tida.

– Det roer seg ikke før etter klokka 19 på kvelden, sier skadeforebygger Therese Nielsen.

– Har du mulighet, reis lørdag eller søndag, oppfordrer hun i en pressemelding i dag.

Reis på disse dagene

De siste tre årene har forsikringsselskapet registrert godt over 20 000 bilskader i tilknytning til vinterferien. Lørdager og søndager skiller seg tydelig ut med langt færre skader enn de øvrige ukedagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer