Låne bort bilen?

Advarer: Kan bli dyrt

Sjekk forsikringen før du låner bort bilen til andre sjåfører - ellers kan du i aller verste fall ende opp med ei dyr regning ...

ADVARER: Det kan bli dyrt å låne bort bilen til personer under 23 år, om bilen ikke er forsikret for unge sjåfører. Foto: Øystein B. Fossum
ADVARER: Det kan bli dyrt å låne bort bilen til personer under 23 år, om bilen ikke er forsikret for unge sjåfører. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Bestemor. Kan jeg få låne bilen din er kjapp tur?

– Ja, selvfølgelig barnet mitt. Når du har vært så flink å kjøre opp på bil, skal du naturligvis få lov til det.

Dette er ikke et utenkelig scenario som kan oppstå rundt om i de norske hus og hjem. Det er naturligvis bare fint at besteforeldre, foreldre eller andre voksne over 23 år - vil låne bort bilen sin, men hva om de ikke har gyldig forsikring ... ?

Det er nemlig fortsatt slik at forsikringsselskapene opererer med forskjellige forsikringer for hvem som kan kjøre bilen. Forsikringstaker får rabatt, om han eller hun tegner forsikring som ikke gjelder for yngre sjåfører. Men da kan det bli dyrt om en ung sjåfør krasjer bilen til bestemor.

– Skal man låne bort bilen til en under 23, bør man oppgradere forsikringen, sier derfor senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF til DinSide.

Kan bli dyrt

Samtlige forsikringsselskaper som DinSide har sjekket med har mer eller mindre den samme praksisen. Man må ha en oppgradert forsikring, om personer under 23 år (eller 24 år hos noen) også skal kunne kjøre bilen - i alle fall fullt forsikret, og om du ikke vil risikere en dyr ekstraregning ved uhell og ulykker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer