Politi

Advarer mot bandene

Politiet opplever at de mobile tyveribandene er svært aktive om dagen.

UTENLANDSKE BANDER: Under pandemien holdt de seg borte, men nå er de kriminelle bandene på jobb igjen i Norge. GPS-anlegg, kollisjonsputer og katalysatorer fra anleggsmaskiner og biler er ettertraktet og enkelt å stjele. Foto: If
UTENLANDSKE BANDER: Under pandemien holdt de seg borte, men nå er de kriminelle bandene på jobb igjen i Norge. GPS-anlegg, kollisjonsputer og katalysatorer fra anleggsmaskiner og biler er ettertraktet og enkelt å stjele. Foto: If Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under pandemien var aktiviteten til de mobile, vinningskriminelle bandene lav. Det skyldte blant annet streng grensekontroll, som gjorde det vanskelig å få med seg tyvegods ut av landet uten å bli oppdaget.

Nå er bandene tydeligvis i full gang igjen. Det er politiets Nettpatrulje i Øst politidistrikt som nå går ut med en kraftig advarsel om økt aktivitet fra bandene.

«Politiet ser at mobile vinningskriminelle er aktive om dagen. De beveger seg sørover i Innlandet og nærmer seg trolig Viken», skriver Nettpatruljen.

Dette må du gjøre

Politiet sier videre at det tyvene er mest på jakt etter nå er GPS-skjermer og navigasjonssystemer.

«Vær oppmerksom på mistenkelig aktivitet. Ser du noe du syns er mistenkelig, noter deg registreringsnummer, biltype/modell, farge og eventuelt hvordan føreren så ut. Noter også tid og sted for din observasjon og meld det inn til oss på Nettpatruljen. Dersom du skulle se pågående tyveri kan du ringe 112», opplyser politiet.

Det er ikke bare politiet som er bekymret over at de kriminelle bandene nå synes å være tilbake for fullt etter pandemien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer