Brann

Advarer mot brannfelle

Dette kan føre til brann i bil.

BRANN: Et par solbriller i direkte sollys kan få store konsekvenser. Foto: Nottinghamshire Fire and Rescue Service
BRANN: Et par solbriller i direkte sollys kan få store konsekvenser. Foto: Nottinghamshire Fire and Rescue Service Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når sola titter fram, er det naturlig for mange å ta fram solbriller for å beskytte øynene sine, men det er særlig én ting man bør være obs på.

Nylig satt et par solbriller fyr på en bil etter at de var i direkte sollys i bilen, ifølge BBC News.

Nottinghamshire brann- og redningstjeneste måtte rykke ut til brannen og advarer nå folk om brannfella. De sier at man må passe på at man holder reflekterende gjenstander unna direkte sollys, skriver den britiske avisa.

- Dersom sollys reflekteres gjennom glass, speil og liknende, kan dette virke som et forstørrelsesglass og i verste fall antenne eventuelt brennbart materiale sollyset reflekteres på, sier kommunikasjonssjef i Brann- og redningsetaten Oslo, Sigurd Folgerø Dalen, til DinSide.

Dette har trolig skjedd

På spørsmål om liknende tilfeller har skjedd i Norge svarer Dalen følgende:

- Det skjer tilfeller av dette i Norge, hvor brennmerker og branner har oppstått grunnet dette fenomenet. Når det gjelder solbriller er det trolig speilglasset på forsiden av brillen som har fungert som et speil og reflektert sollyset. Det kan naturligvis skje, men vi kjenner ikke til at det har skjedd i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.