Bruktimportert elbil

Advarer mot brukt-import fra sydlige strøk

Skal du kjøpe bruktimportert elbil, er det lurt å sjekke hvordan den er utstyrt for norske vær- og føreforhold, ifølge Naf.

BRUKT, MEN NY: Den nærmest umettelige etterspørselen etter elbil har gjort at bruktimporten av slike biler har vært stor det siste året, skriver Naf. Dette er biler som er nye, men har vært registrert i et annet europeisk land. Foto: Naf.
BRUKT, MEN NY: Den nærmest umettelige etterspørselen etter elbil har gjort at bruktimporten av slike biler har vært stor det siste året, skriver Naf. Dette er biler som er nye, men har vært registrert i et annet europeisk land. Foto: Naf. Vis mer
Publisert

Bruktimport av elbiler har økt kraftig de siste årene grunnet den nærmest umettelige elbiletterspørselen i Norge. Selv om det heter bruktimport, er det snakk om nye biler, men de har vært registrert i et annet europeisk land.

I 2018 kom det omtrent 12.000 bruktimporterte elbiler til landet, mens det i samme periode ble solgt omtrent 26.000 brukte elbiler i Norge, ifølge en undersøkelse fra Statens Vegvesen.

45 prosent av bruktbilene som ble importert i fjor hadde en kilometerstand under 100 kilometer, mens tre fjerdedeler av alle bruktimporterte elbiler hadde kilometerstand under 20.000 kilometer, viser undersøkelsen videre.

- Mange forbrukere ønsker å kjøpe brukt elbil på grunn av verditapet. Det er vanlig å si at turen hjem fra nybilbutikken koster deg over 50.000 kroner i verdifall, sier jurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet til Dinside.no.

Styr unna elbil fra sydlige strøk

Norges Automobilforbund (Naf) anbefaler deg som vurderer eller skal kjøpe bruktimportert elbil om å sjekke hvordan den er utstyrt for norske vær- og føreforhold, slik at du slipper ubehagelige overraskelser når du er på veien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer