Advarer mot dette

- Det er flere faktorer som kan medføre uhell.

PASS PÅ: Sjekk tilhengeren før du skal frakte båten din. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Erik Johansen / NTB
PASS PÅ: Sjekk tilhengeren før du skal frakte båten din. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Söderberg & Partners trekker fram at det har vært en del uhell i forbindelse med transport av båter på henger. I en pressemelding skriver selskapet at deres erfaring er at det ofte handler om tilstanden til hengeren eller selve festingen av båten før transporten starter.

- Det er flere faktorer som spiller inn, og som kan medføre uhell, når en båt skal fraktes på henger, sier Thomas Røang.

Han forklarer at skader på båthengeren skjer hyppigst i starten og slutten på båtsesongen, og skyldes ofte manglende vedlikehold siden sist hengeren ble brukt.

- Vi anbefaler at du sjekker hengeren før du benytter den, så slipper du å bli en av dem som står langs veikanten.

LOV Å TRYKKE: Det finnes mange knapper i en bil, og noen av disse er nok velkjente, men kjenner du til knappen som kan redde liv? Video: Celina Stamper / NTB Vis mer

En hyppig skadeårsak er at bremser eller det elektriske ikke fungerer som det skal, samt feil lasting eller mangelfull festing av båten.

- Nødvendig og riktig sikring er viktig for at båten skal sitte godt festet under transport. Da reduserer du faren for at båten forskyver seg ved oppbremsing eller ved en unnamanøver, forteller Røang.

Sjekkliste før transport av båt:

  • Hva har bilen lov til å trekke?
  • Hvilket førerkort trenger jeg for å kjøre båten på henger?
  • Riktig størrelse på henger
  • Sikring av båten og balansepunkt på hengeren
  • Stropping
  • Tilt av motor
  • Forsikring

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer