VW anbefaler å ikke kjøpe elbil

Advarer mot elbiler

Greenpeace går i strupen på Volkswagen etter oppsiktsvekkende undersøkelse i Tyskland.

FÅR GREENPEACE PÅ NAKKEN: Miljøorganisasjonen har avdekket hvordan tyske bilselgere oppfordrer sine kunder om å kjøpe fossildrevne biler, som VW Golf til høyre, framfor elektriske VW ID.3 til venstre. Foto: Øystein B. Fossum
FÅR GREENPEACE PÅ NAKKEN: Miljøorganisasjonen har avdekket hvordan tyske bilselgere oppfordrer sine kunder om å kjøpe fossildrevne biler, som VW Golf til høyre, framfor elektriske VW ID.3 til venstre. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Denne undersøkelsen gir et inntrykk av at bilindustrien ikke tar grønn omstilling på alvor, sier Halvard Raavand til Dinside.

Greenpeaces politiske rådgiver i Norge viser til en omfattende undersøkelse miljøvernbevegelsen har foretatt i Tyskland.

Der avsløres det at selgerne til Volkswagen pusher på kundene biler som går på bensin og diesel, framfor moderne og mer miljøvennlige elbiler.

Avsløringene kommer fram i det tyske næringslivsmagasinet Wirtschafts Woche. Motor var først ute i Norge med å belyse saken.

Vanskeligere å selge elbil

Greenpeace-avsløringen viser at bilforhandlerne og deres selgere har lite eller ingenting å hente på å anbefale elbiler som nye ID.3, framfor for eksempel en VW Golf med tradisjonell drivlinje.

Det vises til at et salg av en tradisjonell Golf eller VW Passat med forbrenningsmotor gir forhandleren en margin på 16 til 18 prosent, samtidig som elbilen VW ID.3 kun gir en marginen på seks prosent.

I tillegg mener VW-selgerne ifølge undersøkelsen at det tar dobbelt så lang tid å selge en elbil, i forhold til en diesel- eller bensindrevet Volkswagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer