Advarer mot livsfarlig ungdomstrend

Øst politidistrikt anbefaler foreldre å snakke med ungene sine om den farlige trenden.

"LÅNER" BILEN: Politiet advarer om at ungdom låner foreldrenes bil nattestid, og legger ut videoer av kjøringen på sosiale medier. Foto: Shutterstock/NTB
"LÅNER" BILEN: Politiet advarer om at ungdom låner foreldrenes bil nattestid, og legger ut videoer av kjøringen på sosiale medier. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kommer Øst politidistrikt med en advarsel via Facebook om en ny, livsfarlig trend blant ungdom.

«Ungdommer i 14-16 årsalderen står opp på natta, tar bilen til mor og far og kjører rundt. Kjøringen filmes og deles på sosiale medier», skriver de, og advarer om en livsfarlig trend som i verste fall kan føre til alvorlige ulykker.

- Først og fremst er vi redd for at noen skal bli alvorlig skadet eller i verste fall omkomme. Dette er årsaken til at vi har gått nokså tungt ut selv om dette er et fenomen vi ikke har sett lenge, sier Anne Kathrine Hofseth Gundersen, avsnittsleder forebyggende avdeling i Ullensaker lensmannsdistrikt til Dinside.

Flere henvendelser

Det er Politiets nettpatrulje i Øst politidistrikt som har lagt ut Facebook-posten, der de skriver at de er blitt kontaktet av både ungdommer og foreldre i områdene Ullensaker, Gjerdrum og Nannestad, som ligger i Viken fylke.

Trenden skal også innebære å stikke av fra politiet om man blir forsøkt stoppet.

- Vi har fått kjennskap til dette nylig, så det er forholdsvis nytt for oss. Vi har fått flere henvendelser fra flere kommuner, men at det er veldig utbredt tror vi ikke. Vi kan likevel ikke la være å ta fatt i dette og advare mot det umiddelbart, sier Hofseth Gundersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer