Skotøy ved kjøring

Advarer mot sandaler i bil

- Sandaler i bil kan skape farlige situasjoner.

DÅRLIG IDÉ: Ikke kjør med løse sandaler, det kan skape trafikkfarlige situasjoner, advarer Norges Automobilforbund (NAF). Foto: Kristin Sørdal
DÅRLIG IDÉ: Ikke kjør med løse sandaler, det kan skape trafikkfarlige situasjoner, advarer Norges Automobilforbund (NAF). Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange skal på bilferie i sommer, og du blir dermed neppe alene på norske veier om du skal på tur med personbil, bobil eller campingvogn.

Norges Automobilforbund (NAF) har tidligere advart mot å kjøre bil med sandaler:

- Flipflops og løse sandaler kan henge fast i gulvmattene og skape farlige situasjoner når du sitter bak rattet, sier Ingunn Handagard, kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Bytt sko før du kjører

Hun påpeker at riktig skotøy er viktig uansett om du skal kjøre kort eller langt - og understreker at det kan få store konsekvenser om du mister kontakten med pedalene.

- I det øyeblikket du må reagere raskt må skoen følge med fra gass til brems. Når du kjører må du ha sko som sitter godt fast rundt foten og sørger for at du ikke mister kontakten med pedalene, sier hun.

NAF anbefaler å ha egnede sko liggende i bilen, slik at du kan skifte før du kjører dersom du er iført sandaler. De minner også om at det heller ikke er anbefalt å kjøre barbeint.

Dinside har tidligere skrevet om hvilke sko som egner seg best til bilkjøring:

Gode kjøresko er flate, har elastisk såle og sitter tett og godt rundt foten og gir god kontaktfølelse med pedalene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer