Fjerne is fra bilruta

Advarer mot skraping av ruta

Skal du fjerne isen på bilruta, bør du vurdere å droppe skrapen. Ekspertene anbefaler i stedet helt andre metoder.

IKKE BRUK SKRAPE: De tre ekspertene vi har snakket med anbefaler å ikke bruke skrape for å fjerne isen fra bilruta. Foto: NTB Scanpix.
IKKE BRUK SKRAPE: De tre ekspertene vi har snakket med anbefaler å ikke bruke skrape for å fjerne isen fra bilruta. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare er det kaldt, tidkrevende og stressende å skrape av isen som har lagt seg på bilruta i løpet av natten; metoden kan også danne skader på vinduet.

Ekspertene mener at det er flere andre tips du heller bør benytte deg av.

Spray på bilruten

- Når jeg skal fjerne is fra bilruta, foretrekker jeg å ikke bruke skrape, sier Stian Sjue, leder for kundeservice hos Bilpleiekongen.

Han mener at dette er fordi ruta sjelden er helt ren før isen legger seg, og dermed risikerer du å skrape opp ruten ved å dra skitten langs ruten med skrapen.

I stedet anbefaler han De-Icer, en pumpespray med kjemisk isfjerning som du dusjer på vinduene og som smelter isen på sekunder.

- Samtidig blir ruten godt fuktig, og dette gjør det mindre skadelig å bruke vindusviskerne til å ta bort restene kontra en tørr rute, sier Sjue.

Ole Brage Hodt, butikksjef hos Thansen i Haugesund, er enig i dette.

Han har også et annet tips på lager:

- Alternativt kan man legge på et frontrutetrekk eller bilpresenning etter kjøringen, så slipper man å skrape is, sier Hodt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer