Motorvei

Advarer mot smalere, raskere motorveier

Vegvesenet vil åpne for å bygge smalere motorveier med 110-grense, noe Trygg Trafikk reagerer kraftig på. Frp, derimot, er positive.

VIL GI FLERE ULYKKER: Smalere motorveier med høyere fart, vil føre til flere ulykker, mener Trygg Trafikk. Dette bekreftes også i Vegvesenets utredning. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.
VIL GI FLERE ULYKKER: Smalere motorveier med høyere fart, vil føre til flere ulykker, mener Trygg Trafikk. Dette bekreftes også i Vegvesenets utredning. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På oppdrag fra det da Frp-styrte Samferdselsdepartementet, har Statens Vegvesen utredet mulighetene for flere og smalere firefelts motorveier.

Konklusjonen er at slike veier også kan bygges på veier med en trafikkbelastning ned mot 6000 biler i døgnet, halvparten av det som er kravet.

Det åpnes også for å bygge smalere firefelts motorveier med fartsgrense 110, fra dagens 23 meter til 20 eller 20,5 meter.

- Farten dreper

I et høringsbrev reagerer Trygg Trafikk på konklusjonen, og de protesterer mot planene, melder VG. De ber den nye samferdselsministeren, KrFs Knut Arild Hareide, om å skrinlegge hele planen.

- Vi vet at fart er og alltid har vært den største og viktigste årsaken til de alvorligste trafikkulykkene. Vi må få kontroll på farten på norske veier, sier direktør Jan Johansen til avisen.

I utredningen går det fram at Statens vegvesen bekrefter at flere motorveier med høyere fartsgrense vil gi flere ulykker.

Hareide svarer via sin presseavdeling at det jobbes med saken i departementet og at det for tidlig å si når en konklusjon vil være klar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer