Advarer mot useriøse bilaktører

Arbeidstilsynet frykter de seriøse aktørene blir utkonkurrert.

PRIS VERSUS KVALITET: Mange bilister sier at pris er det viktigste når bilen skal fikses. Det bekymrer Arbeidstilsynet. Foto: Arbeidstilsynet
PRIS VERSUS KVALITET: Mange bilister sier at pris er det viktigste når bilen skal fikses. Det bekymrer Arbeidstilsynet. Foto: Arbeidstilsynet Vis mer
Publisert

– Tenker du kun på pris når bilen skal fikses, kan du bidra til å støtte ulovlige arbeidsforhold og utnytting av sårbare mennesker, advarer Arbeidstilsynet.

Bakgrunnen er en fersk rapport som omhandler kartlegging av arbeidsforhold i bilbransjen, der virksomheter innen bilpleie, bilverksteder og -forhandlere og bensinstasjoner er undersøkt.

Pris like viktig som kvalitet

I rapporten, som er utført av Samfunnsøkonomisk analyse (SØA) på oppdrag fra Treparts bransjeprogram for bilbransjen, sier 26 prosent av de spurte bileierne at pris er viktigst når de skal kjøpe bilrelaterte tjenester.

Det er like mange som svarer at kvalitet på tjenesten er viktigst, noe som bekymrer Arbeidstilsynet.

– De useriøse aktørene operere ofte med svært lave priser. Kjøper du billige bilpleietjenester kan du bidra til å støtte ulovlige arbeidsforhold og utnytting av arbeidstakere. Når seriøse virksomheter blir utkonkurrert, kan dessuten mange ansatte miste en trygg og sikker jobb å gå til, sier direktør Trude Vollheim i Arbeidstilsynet.

– Seriøse blir utkonkurrert

I SØAs rapport fremkommer det også utnytting av sårbar arbeidskraft, svart omsetning og brudd på flere regelverk, som inkluderer arbeidsmiljøloven, forurensingsloven, forskrift om kjøretøyverksteder, skattelovgivningen, trygdelovgivningen og utlendingsloven, kommer det frem i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer