NAF frykter for bilparken i Norge

Advarer om bilsalget

Salget av nye biler har sunket hvert år de siste årene. Naf er bekymret.

KRASJLANDER: Salget av nye biler synker for hvert år. Bare siden 2017 kan det ha falt med nærmere 20 prosent. Foto: Øystein B. Fossum
KRASJLANDER: Salget av nye biler synker for hvert år. Bare siden 2017 kan det ha falt med nærmere 20 prosent. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2020 kommer til å bli et rekordår for nybilsalget, melder Naf. I negativ forstand.

Med færre enn 120 000 nyregistrerte biler til og med november i år, spår interesseorganisasjonen at nedgangen blir på nesten ti prosent fra fjoråret (142 000 totalt). Eller nærmere 20 prosent på tre år - relativt ekstremt.

For sammenliknet med 2018 (148 000) og 2017 (158 500) ser det enda verre ut - verre, om man mener det er dumt at det selges få biler. Salget har I hvert fall sunket hvert eneste år.

- Dårlig nybilsalg gir økt alder på en allerede gammel bilpark, forklarer senior kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i Naf.

Ikke corona?

Men det kan være flere årsaker til at nybilsalget daler i 2020. Sødal erkjenner at hovedforklaringen på salgstallene i år er pandemien vi er inne i.

- At bruktbilsalget er høyere enn vanlig tyder på at folk har vært mer forsiktige med bilkjøp. Det ser ut til at mange har valgt å kjøpe brukt nytt på grunn av corona-situasjonen, sier Sødal til Dinside.

- Mange har stått eller står på venteliste for biler som VW ID. 3, VW ID. 4 og Skoda Enyaq. Disse har vært forsinket. Tror dere ikke det også er noe av årsaken?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer