VW tilbakekaller 230 000 biler

Advarer om fare for brann

På tirsdag kom meldingen om at VW må kalle tilbake 110 000 biler på grunn av brannfare. Nå kommer varselet om at også 118 000 ladbare hybrider må på verksted.

KAN BRENNE: VW Golf er en av 230 000 biler som nå må tilbake på verksted for å fikse feil som i verste fall kan medføre brann. Foto: Øystein B. Fossum
KAN BRENNE: VW Golf er en av 230 000 biler som nå må tilbake på verksted for å fikse feil som i verste fall kan medføre brann. Foto: Øystein B. Fossum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en dårlig uke for VW når det gjelder tilbakekallinger. Varselet som kom på tirsdag gjelder 110 000 biler fra VW, Audi, Skoda og Seat.

Et plastdeksel i motoren kan løsne og falle ned på varme motordeler og smelte. I ekstreme tilfeller kan dette medføre at bilen begynner å brenne. Ifølge de tyske transportmyndighetene, KBA, kjenner de til 16 tilfeller der dette skal ha skjedd.

Ingen løsning nå

De berørte bilene skal være VW Golf, VW Passat, VW Tiguan, VW Arteon og VW T-Rock. Hos Audi dreier det seg om Q3 og TT. Hos Skoda er Octavia, Superb, Karoq og Kodiaq berørt og må tilbake på verksted for sjekk og eventuell utbedring.

Bilene det er snakk om er produsert mellom 2020 og 2022.

Ifølge tyske Bildt, som først omtalte denne tilbakekallingen, finnes det ingen måte å løse problemet på ennå. Ved første verkstedbesøk må plastdekselet derfor bare tas bort. Senere vil et forbedret deksel bli montert.

118 000 ladbare hybrider

I går kom så meldingen om at over 118 000 ladbare hybrider fra VW-konsernet må kalles tilbake. Også her er det snakk om fare for brann, bekreftet en talsmann for VW til tyske Automobilwoche, som først omtalte saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.