Unge bilførere utsatt

Advarer: Torpedo-trues etter krasj

Unge bilførere som bulker blir truet av motparten til å skrive en skademelding som gjør at de selv får skylda. Nå advarer If.

TRUSLER OG PRESS: En del yngre og uerfarne bilførere opplever press og trusler for å fylle ut skademeldingen slik at de påtar seg mer av skylda etter en kollisjon. Foto: Colourbox
TRUSLER OG PRESS: En del yngre og uerfarne bilførere opplever press og trusler for å fylle ut skademeldingen slik at de påtar seg mer av skylda etter en kollisjon. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter en bulk skal det skrives skademelding. Der skal hendelsesforløpet beskrives så nøyaktig som mulig før skademeldingen undertegnes av de to partene og sendes til det respektive forsikringsselskapet. Som regel går dette helt greit, men ikke alltid.

Nå advarer If om at de opplever at en del bilister blir utsatt for press og langvarige trusler fra motparten for å endre skademeldingen til motpartens fordel.

Spesielt yngre og uerfarne bilførere er utsatt.

Får skylda

- Vi har fått vite om flere tilfeller der motparten har tilbudt seg å fylle ut hele skademeldingen som en slags service, både del A og B. Hendelsesforløpet for ulykken har vært helt feil, og den unge sjåføren har urettmessig fått skylden, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Han forteller at de også har vært borti noen tilfeller hvor motparten legger press over lang tid, for eksempel gjennom ubehagelige telefoner eller oppmøte på døra hjemme på torpedo-vis.

- I noen tilfeller har den unge føreren bli tilbudt å holde ulykken borte fra forsikringsselskapene mot oppgjør i kontanter. Pressmiddelet er gjerne at man da slipper mulig bonustap og høyere priser på forsikringen. Som fersk bak rattet er en 18- eller 19-åring, kanskje i bilen til foreldrene sine, et lett offer for påvirkning rett etter en kollisjon, sier Clementz.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.