Veisalt

Advarer

Ikke glem å ta vare på bilen i vinterhalvåret. - Det kan føre til rust og skader, sier bilekspert Jan Fleinsjø.

PASS PÅ: Veisalt blir brukt til å strø gater, men kan også være skadelig for bilen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
PASS PÅ: Veisalt blir brukt til å strø gater, men kan også være skadelig for bilen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tidligere NAF-undersøkelse viser at 32 prosent minimum vasker bilen én gang i måneden i vinterhalvåret, mens nesten like mange svarer at de vasker bilen sjeldnere eller aldri.

Bilekspert Jan Fleinsjø i Gjensidige mener bileierne bør vaske bilen oftere.

- I Norge strør vi med salt for å gjøre veiene trygge for trafikantene. Ulempen er at veisaltet fester seg i lakken, på understellet og i bremsene på bilene våre. Det kan føre til rust og skader, forteller Fleinsjø.

Han legger til at effekten kan forsterkes av at luften på vinterveiene er full av større og mindre partikler, som støvgrus som virvles opp av piggdekk. De kan forårsake sår i lakken som igjen «åpner» bilen for saltet og gir en uheldig virkning.

- Det er smart å gi bilen en skikkelig såpevask et par ganger i måneden. Bruk gjerne midler for avfetting og fjerning av partikler i tillegg. I det minste bør du spyle bilen med lunkent vann en gang i uka - i garasjen hjemme hvis du har tilgang til det, i en vaskehall eller selvvaskeanlegg. Da får du i hvert fall fjernet det verste, anbefaler Gjensidiges bilekspert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer