Advarer

- Det kan være små marginer i trafikken.

UNNGÅ DETTE: Naf anbefaler ingen å kjøre bil med løse sandaler eller flip-flops. Foto: Naf
UNNGÅ DETTE: Naf anbefaler ingen å kjøre bil med løse sandaler eller flip-flops. Foto: Naf Vis mer
Publisert

- Ta deg tid til å skifte fra sandaler før du kjører bil i sommer, sier Ingunn Handagard, pressesjef i NAF, i en pressemelding.

Hun påpeker at flip-flops og løse sandaler kan henge fast i gulvmattene eller i pedalene og skape farlige situasjoner i trafikken.

- Skjer det noe uventet, må du kunne reagere raskt. Du må være sikker på at skoen henger med når du flytter foten fra gass til brems.

NAF anbefaler å ha et par joggesko liggende i bilen, hvis du stort sett går i sandaler på sommeren.

- Det tar bare noen sekunder å bytte sko, og gir deg en tryggere kjøretur. Selv om du bare skal til butikken eller stranda, er det verdt disse sekundene. Det kan være små marginer i trafikken, og blir foten hengende fast eller du mister kontakt med pedalene, kan konsekvensen bli stor, sier hun.

NAF anbefaler også at man ikke kjører barbent eller i sokkelesten.

- Det er fordi en liten stein kan utløse en refleks hvor du trekker til deg foten, i stedet for å trykke den normalt ned, sier Handagard.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer