Bruktbilkjøp

Advarsel: Feilene som ruinerer deg

I løpet av høsten skal 200 000 brukte biler bytte eier. Som regel går det bra, men noen feil er så dyre at de gjør kraftige innhogg i lommeboka.

DYRE BRUKTBIL-FEIL: Noen dyre feil på brukte biler er vanskelig å avsløre. Dersom EGR-ventiler for eksempel er tett, kan det koste deg 20 000 kroner. Foto: Rune Korsvoll
DYRE BRUKTBIL-FEIL: Noen dyre feil på brukte biler er vanskelig å avsløre. Dersom EGR-ventiler for eksempel er tett, kan det koste deg 20 000 kroner. Foto: Rune Korsvoll Vis mer
Publisert

Mens det selges rundt 150 000 nye biler i Norge hvert år, er det rundt 450 000 brukte som bytter eier. Er du på jakt etter en litt rimeligere bruktbil, må du ofte til små frittstående brukthandlere eller private. Det betyr at du bør sjekke nøye hvilken tilstand bilen er i. Spesielt gjelder dette når du handler privat. Da får du ingen garanti og bilens selges ofte «som den står».

Noen bruktbil-feller er dyrere enn andre. De fleste vet at de må sjekke med Brønnøysund-registrene at det ikke er heftelser på bilen. Eller sjekke på vegvsen.no kilometerstanden på bilen da den var inne til siste EU-kontroll.

Når det gjelder den tekniske tilstanden til bilen, er det ikke alltid like enkelt å forsikre seg om at alt er bra. At lakken er hel og fin, at lysene virker og at dekkene ikke er slitt kan alle sjekke. Om EGR-ventiler er i ferd med å tette seg, om fjærene foran er knekt, eller om registerreima er i ferd med å ryke, er vanskeligere å sjekke.

Vi har sett på fire feil som ofte går igjen på brukte biler og som kan bli svært dyre. Det er ting du kan gjøre for å finne ut av om dette er i orden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer