Advarsel: Ulovlig laserdetektor

Det finnes et stort utvalg av ulike radar- og laservarslere og "jammere" - elektroniske enheter som enten varsler at det er kontroll i nærheten, eller som forstyrrer signalene slik at politiet ikke får en riktig avlesing på sine instrumenter.

Advarsel: Ulovlig laserdetektor
Publisert

Så sent som rett før helgen fant vi ovenstående annonse i Dagbladet. Vi ringte nummeret som var oppgitt, og snakket med en representant for leverandøren. De kunne sende oss en laser-"jammer" pr. postordre, eller vi kunne stikke innom en bestemt adresse.

Firmanavnet var ikke oppgitt i annonsen, vedkommende som svarte på vår henvendelse svarte dessuten med et annet firmanavn enn det telefonnummeret var registrert på.

Et forhold er hvorvidt slike enheter virker, et annet forhold er hvorvidt de er lovlige. En rask telefon til Utrykningspolitiet viste at disse enhetene med stor grad av sannsynlighet fungerer - Utrykningspolitiet har nemlig gått inn for at slike enheter forbys på lik linje med radarvarslere. Laser-jammeren fungerer slik at den sender ut et lyssignal på samme frekvens som politiets lasere, slik at politiet får en feilmelding på sine apparater.

Allerede forbud mot radarvarslere

Radarvarslere har vært forbudt siden 1994, og Utrykningspolitiet har nå bedt Justisdepartementet om å utrede et tilsvarende forbud mot Laser-jammere. UP håper på og regner med at et slikt forbud vil komme før årsskiftet. Det foreligger ikke klare retningslinjer for hva slags straffereaksjon politiet kan ty til, men radarvarslere blir beslaglagt, og innehaver/sjåfør av bilen blir anmeldt dersom politiet finner slikt utstyr i en bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer