Ærverdig bilmerke tilbake

"Lagonda er luksusbilen for fremtiden..."

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GENEVE (DinSide Motor): Det hevder i hvertfall Ulrich Bez, sjefen for Aston Martin Lagonda, som avduket den nye luksusbilen. Vii fikk se bilen i Genève som konsept, men som et som virker ganske realistisk i utførelsen.

Russiske tradisjoner

I forbindelse med forventede markeder for en slik bil ble Russland fremhevet, et land hvor Lagonda har røtter tilbake til 1910, da Lagonda-forhandlere ble etablert i Moskva og St Petersburg. Merket Lagonda var blitt grunnlagt i England året før. Andre viktige markeder, som skal gjøre det lønnsomt med et slikt prosjekt, er Kina, India, Midtøsten og Sør-Amerika, ifølge Bez.

Bentley

I 1936 dukket den første Lagonda med V12-motor opp, designet av ingen ringere enn W.O. Bentley, som vi i dag forbinder med et annet luksusmerke. De store, luksuriøse modellene dukket opp på 30-tallet.

Aston Martin

Aston Martin og Lagonda ble assosiert i 1947 da David Brown, Astons nye eier, kjøpte Lagonda. I dag vil mange huske den spektakulære og futuristiske Aston Martin Lagonda fra 1976.

I 1993 ble det vist et Lagonda Vignale-konsept, designet av Ghia. Så ble det stille omkring Lagonda.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer