Opel Corsa

Airbag-en kan smelle uten grunn

Opel kaller nå tilbake 92 000 biler med feil på kollisjonsputene, som kan bli utløst uten grunn.

BESKYTTER: Kollisjonsputene på siden er standard på Opel Corsa og beskytter fører og passasjer i sidekollisjoner. Her fra testen hos EuroNcap. Foto: Euroncap
BESKYTTER: Kollisjonsputene på siden er standard på Opel Corsa og beskytter fører og passasjer i sidekollisjoner. Her fra testen hos EuroNcap. Foto: Euroncap Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge er det i underkant av 300 biler som må på verksted.

Tilbakekallingen gjelder Corsa og elektriske Corsa-e som er produsert fra 2019 til 2021. Problemet er dårlig jording av side-kollisjonsputene, som kan gi falske signaler til sensoren som løser ut putene. Sensoren tror at bilen er i en kollisjon og løser dermed ut putene for å beskytte passasjerene.

Det er EUs Rapex-system (Rapid alert system for dangerous non-food products) som varsler om dette. I Norge er det solgt rundt 1000 Corsa i denne perioden, men ikke alle har denne feilen, ifølge Opel Norge.

De aktuelle bileierne vil få innkalling til sine forhandler. Og utbedringen er gratis for kundene.

POPULÆR: I Norge er nye Opel Corsa populær som elbil. Også disse er berørt av feilen på kollisjonsputene. Foto: Opel
POPULÆR: I Norge er nye Opel Corsa populær som elbil. Også disse er berørt av feilen på kollisjonsputene. Foto: Opel Vis mer

- I Norge er det 292 biler som skal tilbake på verksted for å utbedre feilen. Så langt vi vet, har det ikke vært tilfeller av ukontrollert aktivering av kollisjonsputene i noen biler her hjemme, sier Stein Pettersen som er informasjonssjef i Opel Norge.

Også Mercedes har den samme feilen på noen av sine modeller. Det gjelder bare 307 utgaver av Mercedes GLA i hele Europa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer