- Aldri opplevd dette før

- Jeg har aldri før opplevd at Nord-Norge må skifte til sommerdekk før resten av landet. Dette sier Henry Nyman, avdelingsdirektør for trafikk og kjøretøy i Statens vegvesen, region nord.

BOLIGER
BOLIGER Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke siden 1943 har påsken vært så sen. Neste gang den vil være like sen er i 2038, da vil den påsken være en dag senere enn inneværende år.

Fordi påsken er så sen i år, er fristen for å legge om til sommerdekk så sent som 2.mai, for alle unntatt Nord-Norge. Fristen i Nord-Norge er 1.mai.

Været har sjeldent skapt problemer for de med sommerdekk i slutten av april, starten av mai i store deler av landet. Verre er det i Nord-Norge.

De beste sommerdekkene 2011

Nord-Norge har vært preget av en hard og lang vinter, men mildværet i det siste har gjort sitt til at det de fleste steder ikke skal være noe problem å legge om til sommerdekk den 1.mai.

Fjellovergangene

- I fjellovergangene kan det være kaldt og snø også etter 1.mai, så her må man utvise litt skjønn, forklarer Nyman.

Store deler av østlandet har allerede "sommerføre", mens vinteren ikke helt vil gi seg i nordligere strøk.

-Hvis bilistene har gode argumenter for på kjøre med pigg, for eksempel at de er på vei over fjellet, eller skal et sted hvor det fortsatt er vinterføre, utviser man også skjønne, legger Nyman til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer