– Aldri vært så mange bra sommerdekk

Det har aldri før vært så bra utvalg av gode dekk, ifølge ADAC. De har allerede nå testet 38 modeller av årets sommerdekk.

Continental SportContact 5 og Dunlop Sport BluResponse er to av de beste sommerdekkene, ifølge ADACs ferske sommerdekktest 2013. Foto: ADAC
Continental SportContact 5 og Dunlop Sport BluResponse er to av de beste sommerdekkene, ifølge ADACs ferske sommerdekktest 2013. Foto: ADAC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Europeiske bilorganisasjoner som tyske ADAC og danske FDM har testet sesongens sommerdekk.

Ifølge ADAC har det aldri vært så mange gode modeller å velge blant, som i år. Og det er spesielt egenskapene under kjøring på våt vei, som er forbedret på sesongens nye dekk, i forhold til forgjengerne.

16 av 38 modeller som ADAC har testet, får karakteren "bra", og 14 modeller er "tilfredsstillende". Kun fire modeller faller igjennom og får stryk!

Testene er gjennomført av de europeiske bilklubbene sammen med den uavhengige testinstitusjonen Stiftung Wahrentest.

Dette er de beste dekkene

Testen omfatter dekk i dimensjonene 17 og 15 tommer, og det er testet 19 modeller innenfor begge dekkdimensjonene.

Av 17-tommersdekkene (dimensjon 225/45 R17) oppnår sju av dekkene samletkarakteren "bra", ti får karakteren "tilfredsstillende" og to er "tilstrekkelig". Her er det altså ingen av modellene som faller igjennom.

For 15-tommersdekkene (185/60 R15) får ni modeller karakteren "bra", fire er "tilfredsstillende" , to er "tilstrekkelig" og fire er "mangelfulle" - eller stryk med andre ord. Alle de fire modellene som faller igjennom, stryker på egenskaper på våt vei.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer