Alero: Grilløs amerikaner

For første gang på 3 år presenterer Opel Norge en helt ny bilmodell, Chevrolet Alero. Med denne ønsker amerikanske Chevrolet å kjempe seg til en bit av det europeiske personbilmarkedet. I Norge blir Alero også den eneste personbilmodellen tilgjengelig fra Chevrolet.

Alero: Grilløs amerikaner
Publisert
Sist oppdatert

Bilen lanseres i disse dager i Europa, og salgsstart her til lands er satt til 20. mars. Vi var på introduksjonen av bilen i Sverige denne uken, og rakk en liten tur på veien i de Värmlandske skoger. En fullstendig prøvekjøring vil vi komme tilbake med senere; inntil videre kan du lese hvilket inntrykk vi har av bilen så langt. Dette kan du lese til slutt i denne artikkelen.

Uten grill

Det mest oppsiktsvekkende ved Alero, er den manglende radiatorgrillen. Ganske så spesielt og veldig lite A4, men så er målgruppen til Alero også mennesker som ønsker seg noe annet. Frontlyktene er ganske smale og tettsittende, mens baklyktene er svært plasskrevende og dominerende.

Det meste er standard

Alero finnes også som coupe, men vil foreløpig kun importeres til Norge som sedan. Den har det meste av utstyr som standard, og en komplett liste over dette kan du lese finner du ved å klikke på lenken "utstyr" til høyre. Det ekstrautstyret som er tilgjengelig er skinninteriør samt elektrisk betjening av førersete og soltak. Under panseret kan du velge mellom en firesylindret 2,4-liter eller en 3,4-liters V6. Bilen fås kun med automatgear.

Stor under panseret

Firesylinderen har et slagvolum på 2.392 ccm, som yter 141 hestekrefterved 5.800 omdreininger i minuttet. Maksimalt dreiemoment er på 199 Nm ved 4200 omdreininger i minuttet.

V6'eren har et slagvolum på 3.350 ccm, og har 36 flere hester enn lillebroren -- altså 177 hester, som gir maksimalt ved 5.200 omdreininger. Maksimalt dreiemoment er 271 Newtonmeter ved 4000 omdreininger i minuttet. Topphastigheten på 2,4-literen er 200 km/t, og den største har 1 km/t høyere topphastighet. 0-100 kilometer i timen gjør V6'eren unna på 9,5 sekund, mens den mindre motoren bruker 1,1 sekunder mer for å komme opp i samme hastighet.

Inntrykkene

En begrenset tur i de svenske skogene er ikke nok til at vi kan bli skikkelig kjent med bilen. Men noen inntrykk har vi fått av Alero. Vi kjørte både 2,4- og 3,4-literen, begge med skinninteriør. Bilen virket veldig tett og kompakt innvendig, men plassen virket likevel rikelig både i forsetet og i baksetet, og takhøyden er god. Utsikten til siden fra baksetet er imidlertid ganske begrenset, på grunn av den høye dørkarmen -- så det er sikkert ikke så veldig morsomt å være liten i baksetet på Alero.

Fra førersetet opplevde vi at sladrespeilet skapte en blindsone mot høyre, muligens kommer dette av at frontruta ligger i en ganske liten vinkel ut fra dashbordet. Under panseret har man valget mellom to kraftige motorer, og vi opplevde at selv den minste var mer enn tilstrekkelig. Fjæringen virker svært myk på store ujevnheter, men ganske stump og stiv på små. Styringen var noe diffus og ullen, noe som virkelig understreker bilens nasjonalitet -- selv om målet har vært at Alero skal formidle "europeisk kjøreglede".

Priser:

Prisene når Alero kjøres ut for salg 20. mars, vil se slik ut:

 • Alero 2,4: 345.000 kroner

 • Alero 2,4 m/skinninteriør: 360.500 kroner

 • Alero 3,4: 445.000 kroner

 • Alero 3,4 m/skinninteriør: 460.000 kroner
 • I følge importøren er Aleros naturlige konkurrenter Chrysler Stratus, Honda Accord, Rover 600, Toyota Camry og Volvo S40. I forhold til disse har Alero en konkurransedyktig pris, tatt i betraktning av utstyrsnivå og krefter. Opel Norge tar sikte på å selge 150 Alero innen årsskifte.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer