Alfa 156: Sprek italiener endelig i Norge

Alfa Romeo 156 har alle forutsetninger for å lykkes i det norske marked. Den er lekker, den er riktig priset og har det utstyret som normalt etterspørres av norske kunder. Da gjenstår bare gamle fordommer mot italienske biler.

Publisert

Det er nemlig ingen tvil om at kvaliteten på italienske biler har blitt dramatisk bedre de siste ti årene. Fortsatt er det mange som lever i den tro at FIAT er en forkortelse for "Fix It Again Tomorrow".

Gode garantier

Faktum er at nødhjelp- og servicestatistikker fra Europa viser at Fiat, Alfa Romeo og Lancia hverken er spesielt bedre eller dårligere enn sine konkurrenter. Her hjemme har Alfa Romeo også overbevisenda garantiordninger, hele 8 års garanti mot rust og 3 års garanti på lakk. Service-intervallene er på 20.000 kilometer

Men så til bilen. Alfa Romeo 156 konkurerer først og fremst i firmabilklassen mot sterke travhester som VW Passat, Ford Mondeo og Opel Vectra. Utseendemessig blir disse som gamper å regne - i mellomklassen er det få, om noen, som kan matche 156'en hva design angår.

Design i særklasse

Alfaen er en sedan, men linjene minner mer om en sportslig coupe. Grillen er noe av det mest markante som kan sees gatelangs i Norge i dag. Kort sagt - nok et mesterlig italiensk design som sladrer om kjøreegenskaper i særklasse.

Her hjemme leveres Alfa 156 med tre ulike motorer, to firesylindrede "Twin Spark" motorer, og en aldeles nydelig 2,5 liters V-6 motor. Rekkefirerne på 1.6 og 1.8 TS-motorene leveres med femtrinns manuell gearkasse, mens 2,5-literen har en sekstrinns gearkasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer