Alfa 166: Det nye flaggskipet

I midten av september lanserer Alfa Romeo sin nye storbil, 166. Informasjonssjef Jørgen Bryhn hos Lancia-importør Bergheim/Ugland regner med at vi får se bilen også i Norge, men vil ikke garantere dette ennå.

Slik blir fronten på den nye Alfa Romeo 166.
Slik blir fronten på den nye Alfa Romeo 166. Vis mer
Publisert

Når Alfa Romeo 166 blir introdusert i september skal den erstatte 164. Det betyr at 166 er en bil som skal konkurrere i storbilklassen mot biler som Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse.

Fire motorer

Alfa Romeo 166 vil bli bygget på samme plattform som Lancia Kappa. Hvilke motorer man vil finne under panseret på 166 er foreløpig uklart, men flere kilder peker på at det kan dreie seg om fire forskjellige kraftkilder. Den minste motoren vil være en firesylindret Twin Spark motor på to liter. Denne motoren finner man I dagens 164 og ytelsen er 155 hester.

V6 og diesel

To V6ere vil sannsynligvis også være tilgjengelig. Den minste, som er på 2,5 liter, vil ha en ytelse rett under 200 hester, mens 3,0-literen skal krype opp mot 220 hester. En dieselmotor vil også være tilgjengelig til Alfa Romeo 166. Dette er en common-rail motor (motor med et felles innsprøytningsrør til samtlige sylindre) på 2,4 liter og 136 hestekrefter.

Dersom Alfa Romeo 166 kommer til Norge, vil vi ikke få se de første bilene før på senvinteren. Prisene er derfor heller ikke klare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer