Alfa 166: Spennende storbil

Møt Alfa Romeo 166, bilen som skal ta opp konkurransen med Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse.

Publisert

Alfa Romeo har alltid stått for design og kjøreglede, en arv den nye 166 så absolutt viderefører. I fronten skjærer den velkjente Alfa Romeo-grillen seg ned i støtfangeren, bak er det de særpregede baklyktene som er høydepunktet, mens de svakt vinklede linjene fra siden er med på å understreke dens sportslige ambisjoner.

Gamle motorer

Men om designet er nytt, er stemplene og sylinderene som er plassert under panseret gamle - og de er ikke med på å gjøre 166 til noen racer. To forskjellige motorer er alt man kan velge i, enten en firesylindret to-liter med 155 hester og manuelt gear eller en 2,5-liters V6 motor med 190 hester og automatgear. Automatgearet, Alfa Romeo kaller det Sportronic, gir føreren anledning til å geare manuelt på samme måte som vi har blitt vant til fra flere bilprodusenter.

To-literen akselererer fra 0-100 kilometer i timen på 9,6 sekunder, mens V6 motoren bruker 9,5 sekunder. Toppfarten er henholdsvis 213 og 220 kilometer i timen.

Mer komfort enn sport

Etter noen få kilometer bak rattet i Alfa Romeo 166 2.0 TS er det litt fåfengt å begynne å trekke de store konklusjoner. Likevel ga 166 et solid inntrykk; støynivået var lavt og den virket komfortabel. Kjøreegenskapene ga inntrykk av å være presise og forutsigbare. Den største overraskelsen kom imidlertid fra gearkassen; så lettsjaltet og presis var den at det var en sann fryd å sortere tannhjulene. Alfa Romeo 166 er en stor bil, den er 4,7 meter lang og akselavstanden er 2,7 meter. Det betyr mye plass, men takhøyden i baksetet kunne godt ha vært bedre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer