Alfa klar med ny småtass

Alfa Romeos nye og spenstige småbil er nå klar, med det noe spesielle navnet Mi.To.

Publisert
Sist oppdatert
...en 1,4-liters bensinmotor med 90 hestekrefter ligger an til å bli billigst.


Mi.To er Alfa Romeos første tradisjonelle småbil. Skjønt, helt tradisjonell er den ikke. Designen er for eksempel betydelig friskere enn hva de fleste andre småbiler kan fremvise. Og størrelsen er ganske raus for klassen. Hele 406 centimeter måler Mi.To fra front til hekk. Det er tre centimeter mer enn de hittil største småbilene har kunnet skryte på seg.

Dynamisk

Alfa klar med ny småtass

Alfa klar med ny småtass

 1. Store bilder


Også når det gjelder bredde er den nye Alfaen ganske stor. Høyden er imidlertid litt snauere, noe som vel skyldes italienernes sportslige betoning. Mi.To skal være en dynamisk bil både visuelt og kjøremessig. Dermed blir trolig ikke plassforholdene de aller beste, uten at vi antar at det skremmer potensielle kjøpere alt for mye.

Fire motorer

Motormessig blir det fire alternativer tilgjengelig fra starten. Tre av disse er kjent for oss i skrivende stund hvorav en 1,4-liters bensinmotor med 90 hestekrefter ligger an til å bli billigst. I tillegg kommer det en like stor turbomotor med 155 hester. På dieselsiden er en 1,6-liter med 120 hester ventet. En versjon med færre hestekrefter basert på denne kommer også trolig, men tidspunktet er uvisst.

GTA?

Alfa klar med ny småtass


I tillegg er sterkere versjoner annonsert litt senere. Ryktene går om en heftig GTA-versjon med rundt 230 krefter, men dette er fortsatt høyst usikkert.

Tre kjøremodi

Nytt fra Alfa Romeo er et system som samordner motor, bremser, styring og understell i tre innstillinger; Dynamic, Normal og all-weather. Hvordan dette fungerer i detalj, vet vi foreløpig fint lite om. Alfa er enn så lenge knapphendte med informasjonen, men mer dukker sikkert opp litt senere.

Alfa Romeo Mi.To kommer til Norge mot slutten av året. Priser er foreløpig ikke klare.

 • Store bilder kan du se her.
 • Her finner du mer Alfa Romeo-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer