Alfa: Lekker 156 Sportwagon kommer i sommer

GENOVA (DinSide Bil): Det ligger forsåvidt i navnet "Sportwagon" at dette ikke er en vanlig stasjonsvogn. Men den kan passere som et "Fornuftighetens alibi".

Publisert

Forventer du deg allverdens bagasjeplass og familievennlige løsninger, har du kommet til feil adresse. Men er du på jakt etter det litt spesielle, med vekt på design og sportslige egenskaper, kan ha Alfa ha deg i et jerngrep.

Dens konkurrenter heter naturlig nok i første rekke Audi A4 Avant og BMW 3-serie Touring, og sammenlignet med disse, er ikke bagasjeplassen i Alfa 156 Sportwagon så dårlig tross alt. BMW topper med 435 liter, men så er den da også like lang som A4 Avant, 5 cm lengre enn Alfa 156.

Audi A4 sin bagasjeavdeling rommer 390 liter, dette er bare 12 liter mer enn Alfa, men det er lettere å utnytte plassen i Audiens bagasjerom

Coupe? Stasjonsvogn?

Designmessig er det et par ting som skiller Sportwagon fra andre stasjonsvogner. For det første er overhenget bak det samme som på sedanen. For det andre den sterkt avrundede hekken. I stedet for å utnytte plassen maksimalt, har Alfa valgt en løsning som prioriterer design og kjøreegenskaper.

Fra fronten til B-stolpen har Sportwagon samme design og teknikk som sedanen (med unntak av luftinntaket foran som av aerodynamiske årsaker er litt større på Sportwagon enn sedan), mens bakdørene og bagasjerommet har en annen bunnplate.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer