Alfa Romeo Tonale

Alfa med Ladbar Crossover

Alfa overrasket de fleste med denne showstopperen. Med Tonale frir de til massene med design og elektrifisering.

FREKK HEKK: Sammenlignet med dagens Stelvio, har Alfa tatt et langt steg i riktig retning med Tonale. Designen er sporty, lett, ren, moderne og har langt mer særpreg. Foto: Alfa Romeo
FREKK HEKK: Sammenlignet med dagens Stelvio, har Alfa tatt et langt steg i riktig retning med Tonale. Designen er sporty, lett, ren, moderne og har langt mer særpreg. Foto: Alfa Romeo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alfa Romeo kommer med en direkte konkurrent til premiumbiler som BMW X1, Audi Q3 og Volvo XC40. Som vanlig er design viktig for den italienske bilprodusenten, og her kan de virkelig ha truffet innertier. Den er sporty og skiller seg kraftig ut fra mengden.

Akkurat som Stelvio, stammer også navnet Tonale fra et godt kjent fjellpass i Italia. Om bilen blir seende riktig like spenstig ut når den kommer i produksjon blir spennende å følge med på, for dette er bare et konsept foreløpig, uten blant annet trivialiteter som vindusviskere. Men Alfa Romeo bekrefter at proporsjonene blir som bilen på utstillingen.

Modellen viser designen som kommer på Alfa fremover, samtidig som de ser langt bakover i tid for inspirasjon.

I følge skissene i pressemeldingen har de hentet inspirasjon og detaljer fra 33 Stradale, Duetto, Disco Volante, GT Junior, SZ, 159 og Brera.

Den er i hvert fall et klart løft fra dagens Alfaer og skiller seg mer ut i alle bauger og kanter, ikke bare ved en spesiell grill. Nå har den klart egendefinerte linjer som den er alene om.

Grillen er enda mer fremhevet og tredimensjonal, lampene er smalere og kan ikke forveksles med noen annen, telefonfelgene er umisskjennelig Alfa og speilene med de italiensek fargene håper vi å få se på veien. Avslutningen på siderutene gjør den sprotslig og de blanksvarte hjulbuene fjerner den effektivt fra røff skogsbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer